Αφιέρωμα απο ιστοσελίδα protothema.gr
Τι είναι το κομφέτο;
Τι συμβαίνει όταν μια πολύ παραδοσιακή φίρμα γλυκισμάτων από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς- με βάση ένα ζαχαροπλαστείο με την επωνυμία η Βοσκοπούλα- αποφασίζει να συναντήσει την επόμενη μέρα του…
Ξέρετε τι είναι το κομφέτο; Ούτε και εγώ το γνώριζα μέχρι που ένα κέρασμα με έκανε να ανοίξω την συσκευασία και να δοκιμάσω. Μετά την γευστική δοκιμή – γνωριμία τα πάντα έγιναν πιο εύκολα…
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλύκισμα- ένα γλύκισμα που έρχεται από την παράδοση των Ιονίων Νήσων και πιο συγκριμένα, της Κεφαλονιάς.
Το κομφέτο ή αλλιώς, παστοκύδωνο είναι ένα προϊόν του Ζαχαροπλαστείου Βοσκοπούλα που λειτουργεί από το 1910 και οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα εμπρός – να χτίσουν πάνω στη παράδοση μια καινούργια εταιρική εικόνα για την εταιρεία και τα προϊόντα της. voskopoula-1
Έτσι, η Βοσκοπούλα έγινε Βοσκοπούλα / Kefallonia since 1910 και στις κομψές χάρτινες συσκευασίες με πινελιές νοσταλγίας με φιγούρες Βενετσιάνικου Καρναβαλιού τα πάντα γράφτηκαν στα ελληνικά και στα αγγλικά. Μάντολες, μάντολες με αμύγδαλο, μάντολες μελιού, παστέλι με μέλι, κομφέτο η αλλιώς παστοκύδωνο. Και ακολουθούν και άλλα παραδοσιακά γκυκίσμα όπως εκείνα της συκομαίδας , οι φλωρεντίνες κ.α . Με άλλα λόγια, ήταν να μην γίνει η αρχή. Μιας και έγινε όμως η μεταμόρφωση της εταιρικής εικόνας θα είναι πλήρης παρέχοντας ένα καλό παράδειγμα εκσυγχρονισμού και ανανέωσης μέσα από την παράδοση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: protothema.gr